Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира отказа на Нешка Робева да приеме ордена „Стара планина“.

"За мен, много отдавна, още от времето на президента Първанов този орден беше тотално обезличен. Той няма значимостта, която трябва да има. Този орден накичи толкова недоразвити гърди, че вече няма значение. Нешка Робева е Нешка Робева и това казва всичко. Никой няма да може да й отнеме това, което е постигнала през тези 70 години, дори и някой там да има против да й се връчи орденът“, каза Илиана Раева.

"Гордея се, че Нешка Робева отказа този орден. Той е абсолютно опорочен като значимост, като се има предвид какви хора получиха такива ордени, което е позор за тази държава“, допълни още председателят на федерацията по художествена гимнастика.

Специално тържество по повод 70-годишния юбилей на Нешка Робева организира федерацията по художествена гимнастика. Легендарната треньорка е родена на 26 май, като на същата дата ще се състои тържество в зала 3 на НДК. Празникът съвпада със Световната купа в София, като поканени са всички участници в нея, представители на клубовете у нас. Входът е само с покани.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ