Илиана Раева коментира състоянието на Цветелина Стоянова, която продължава да е в реанимация в "Пирогов". Грацията опита самоубийство на 14 юни, след като скочи от шестия етаж на жилищен блок в "Надежда". Председателят на федерацията говори за случилото се, като призна, че вече са били викани на разпит от полицията.

"Цвети е жива, стабилизирана е, благодаря на докторите, които специално се грижат за нея. Посещаваме я до колкото ни позволяват докторите и състоянието ѝ. Пред нея трябва да се държим, да ѝ даваме кураж, както винаги сме го правили. Истината е, че тя се зарадва много когато ни видя. Вярвам, че нещата ще вървят към подобрение. Вярвам, че с усилията на докторите и с нейната воля и сили, тя ще превъзмогне това нещо", каза Илиана Раева.

"Състоянието й е стабилно. Полагат се изключително много грижи. Самата тя се бори, организмът й с е бори. Докторите не казват кога ще се възстанови. Тези писания, които излязоха, че е била добре и че след един месец излиза, не отговарят на истината (б.р. - БЛИЦ написа преди два дни, че лекарите са бесни на прогнозните информации, че Цвети ще бъде изписана в точно определен срок). Най-важното е, че според ситуацията, в която се намира, е стабилна. Няма драскотина нито на лицето, нито на ръцете. Усмихна се, стиска ръчички. Стисна ми ръката. Аз имам вяра и надежда, че нещата ще бъдат добри за нея", допълни шефката на федерацията.

От 8-ми до 10 юли е Световната купа в Казан (Русия). Ансамбълът вече пристигна заедно с двете ни състезателки в индивидуалното Невяна Владинова и Катрин Тасева.

"Момичетата са добре. Предстои им много тежка Световна купа. Отиват всички наши най-сериозни съперници. Абсолютно всички съперници, които ще се борят за олимпийска титла ще бъдат в Казан. След като видяха Цвети, момичетата се успокоиха. Тренират много усилено, вярват, че всичко с нея ще е добре... Всички ние вярваме, че тя ще се възстанови", каза още Илиана Раева.

Резервата на Стоянова в ансамбъла - Любомира Казанова, също не пести сили в тренировките. "Любомира работи и допълнително. След тренировка е оставала с Ина Ананиева и са работили допълнително, защото се налага да натрупа малко повече опит, но се справя добре. Тя направи много сериозен тест на европейското с четири съчетания без грешка", допълни председателят на федерацията.

"Много страшни неща се казаха, но за съжаление това е нашата действителност. Една лична драма се използва, за да се изсипе помия върху мен и момичетата. Те посегнаха на най-милото ми. Не може така. Просто всичко има някакви граници!", завърши Илиана Раева.

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА