Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева поздрави всички българки, които участваха на Световната купа в София. Ансамбълът ни спечели златен медал, а Силвия Митева остана със сребро в индивидуалното.

“Безкрайно съм щастлива, че за трета поредна година българският ансамбъл успя и спечели. Това е прекрасен подарък за всички фенове и цяла България. Благодаря на хората, които дойдоха и ни подкрепиха. Много силен старт на Силвия Митева, независимо, че е със сребърен медал. Тя показа изключителна класа. Нашите млади гимнастички показват добър потенциал и в най-скоро време до Силвия може да се нареди следващата гимнастичка, която ще бъде от нейната класа. Да не забравяме и девойките - прекрасно представяне. Много съм щастлива. Много се вълнувам, докато момичетата играят. Радвам се, че успяха да се мобилизират и играха най-добре от всички фаворити”, заяви Илиана Раева.

Председателят на родната гимнастика допълни, че гостите са останали доволни от организацията на Световната купа: “Чужденците на съдийската маса казаха, че има изключителна красота и стил. Благодаря на целия организационен комитет. Искам да поздравя нашия спонсор Алекс Нестор, специално на г-жа Фандъкова, която забрави за празниците и дойде, на Йордан Йовчев. Чувствам се много щастлива.”/БЛИЦ