Музиката на Еминем стана толкова широко разпространена на събитията на UFC, че вече породи така нареченото "Проклятието на Еминем" - теорията, че бойците, които излизат на композициите на изпълнителя, са обречени да загубят. Следващата жертва на американския рапър може да бъде бившият шампион на UFC в две теглови категории Конър Макгрегър.

Еминем наскоро публикува в туитър клип, наречен "Конор се завръща за своята корона", в който ESPN използва парчето "Higher", за да популяризира битката на ирландеца срещу Дъстин Порие на UFC 257 в Абу Даби. И въпреки че видеото е официално посветено на основното събитие, в контекста централната му фигура е ирландецът.

"Режим на оцеляване!", написа под публикуваното видео Еминем.

Конър Макгрегър вече два пъти стана жертва на подобно "проклятие", губейки от Флойд Мейуедър и Хабиб Нурмагомедов, както мнозина вярват, че това е заради присъствието на популярния канадски певец Дрейк. Той отдавна е известен с това, че не носи късмет, а в най-важните си битки заради "проклятието Дрейк" загуби записаха световния шампион по бокс Антъни Джошуа, както и някои известни клубове от НФЛ и НБА.

След като треньорът на ирландеца Джон Кавана забрани на Дрейк да се приближава до бойците му, Макгрегър върна кариерата си на правилния път с 40-секундна победа над Доналд Сероне.