Колко често гледате реклами? Най-вероятно често, след като са практически навсякъде и постоянно се стремят да предоставят нови продукти и най-често гарантират 100% качество, а понякога и повече. Истината е, че ако трябва да сме честни, никога и никъде не съществува подобен процент. В света на спортните залози можем да открием често и употребата на един много важен термин „сигурен залог“. Ако в спорта съществуват сигурни фактори, това са правилата. Във футбола имаме пълната гаранция, че дадена среща ще свърши за 90 минути с допълнителни още няколко от рефера. Не малко пъти обаче се е случвало играта да се спре по-рано, защото запалянковците на стадиона са се развълнували повече и са прекрачили някои граници. Дори това се случва.

Сигурните залози са категорично онези, които са спечелени и вече са отразени във вашия профил. Други не съществуват. Можем да ви дадем и много примери по тази тема. Спомняте си финала на Шампионска лига с Милан и Ливърпул – епизод първи от срещата им. Тогава нямаше букмейкър, който да не каже, че росонерите ще се приберат с трофея у дома, докато господата от Анфийлд не показаха класа и не изненадаха целия свят. Това беше сигурен залог. Друг сигурен залог беше и този, в който мнозина очакваха от Уайлдър да доминира над Фюри, отново изненада. Сигурните залози не съществуват, защото нито един спортен почитател не може да влияе по никакъв начин в самото събитие, залозите са теория, а практиката е самото събитие. Разбираме и съчувстваме на онези фенове, които са повярвали на този маркетингов трик, но нека се запознаем с някои полезни практики, които ще ни предложат по-високи шансове за успех.

Първо нека започнем с фактите, че всеки експерт, както и всеки букмейкър, винаги съветват за отговорната игра. Това не е случайно. Ако решим да направим огромен залог, защото имаме симпатии към даден атлет или тим, а той изведнъж се окаже не достатъчно подготвен, разочарованието ни е гарантирано. Точно по тази причина и мнозина съветват нашите спортни залози, поне началните, да бъдат умерени, премерени и да се правят със средства, които сме готови да изгубим. Не защото това е задължително да се случи, а защото света на спортните залози е създаден за забавление и удоволствие. Често ако изпълняваме точно това изискване, можем да подобрим значително играта си, да натрупаме опит, а с него да дойдат и по-точните прогнози.

Откъде можем да намерим точната информация, с която да си направим изводи за предстоящо събитие? На първо четене трябва да се запознаем с различните статистики. Все повече букмейкъри разполагат с такава и я предоставят напълно безплатно на своите клиенти. Говорим за клиенти, защото спортните прогнози се разработват за всеки конкретен оператор. Следователно ако искаме да използваме статистиката на брандове като Уинбет, трябва да разполагаме и с регистрация в winbet платформата. Впрочем не трябва да забравяме, че този оператор отдавна използва и експертното мнение на журналисти със сериозен стаж, успели да наблюдават точно и ясно предлаганите възможности в платформата си. Предоставянето на информационен канал, при това напълно свободно, дава и шанс да се ориентираме по-лесно при правенето на прогнози. Това, което задължително трябва да помним е, че всеки играч носи отговорност за своите действия.

За да имаме добра преценка, трябва да използваме всички ресурси, които са налични. Дали ще гледаме спортните новини, дали ще разглеждаме спортните издания или социалните профили на даден атлет, това е без никакво значение. Колкото повече знания имаме, толкова по-близо сме до успешните залози. Понякога обаче не трябва да разчитаме само на чуждото мнение и на съветите. След като инвестираме собствени средства, ние трябва да сме хората, които се разпореждат със своята прогноза. Спомняме си доброто старо време, когато повечето пунктове приемаха залог едва след преминаването през всички футболни експерти. Друг беше въпросът, че след като те знаеха толкова много, първи оставаха без средства и продължаваха да се стараят да развалят играта и на другите. Най-важен тук е балансът, коя информация ще приемем, коя ще отхвърлим. Играем ли трезво и с усет към всички детайли, печалбите няма да закъснеят и със сигурност ще бъдат много по-сериозни и успешни, отколкото самите сигурни залози.