Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева коментира златния медал, който момичетата спечелиха със съчетанието си на пет ленти на Световната купа в Казан (Русия).

„Момичетата излязоха от шока, който беше на Европейското първенство в Израел, и се представиха достойно. Те наистина вече са добре, успяха да покажат своята сила и дух. Аз съм изключително горда и щастлива от това, което продължават да правят“, обяви Ананиева по телефона в ефира на „Би Ти Ви“.

„Играхме за Цвети и за всички българи, които ни заляха с положителни емоции. Отрицателните настроения и обидите отминаха. Всяко чудо за три дни. Нещата се нормализират вече. Ние вярваме, че ще се представим по най-добрия начин на Олимпиадата, завърши тя“, допълни треньорът на ансамбъла.

„Усещането да видиш руското знаме след това на България е страхотно и много сладко, още повече, когато го видиш в Русия,“ призна Ина Ананиева.

Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика се прибират у нас по-късно днес след участието си на Световната купа в Казан.