Представители на Русия подготвят материали за Международната федерация по гимнастика (ФИГ), за да подадат протест срещу решението на Техническия комитет на ФИГ по художествена гимнастика за съдийството на Олимпиадата в Токио. Преди часове от централата пуснаха официално становище, в което застанаха зад съдиите и техните решения по време на спортния форум. От руската страната обаче не са доволни, след като техните състезателки не успяха да спечелят златен медал нито в индивидуалната надпревара, нито при ансамблите. Както е известно, българският ансамбъл завоюва олимпийската титла, изпреварвайки рускините.

От Техническия комитет на ФИГ обявиха оценките за справедливи и безпристрастни.

Разкриха нещо скандално след атаката на Русия срещу България

Oт Сборная, в лицето на главния треньор на националния отбор и шеф на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер, продължават да твърдят, че има заговор срещу тях.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Събираме документи, правим анализ за оценките. Подготвяме материали, които ще представим пред ФИГ. Няма да оставим нещата така. Няма да спрем, ще подадем протест. Не сме глупави да търсим скандал там, където го няма“, отсече Ирина Винер-Усманова.

"Ние знаем на 100%, че сме прави. Потвърдихме това с нашите оценки и оценки на независими съдии от най-високата категория, които също реферираха по време на всички състезания (в рамките на Олимпиадата). Имаме свои доказателства, че на Олимпиадата имаше големи нарушения“, добави още Винер.

От съобщението на ФИГ стана ясно, че е имало заплахи към съдии, реферирали по време на Олимпиадата. Въпреки че не е посочено от кого, Ирина Винер коментира темата.

„За първи път чувам, че някой е заплашвал съдии. Никога не сме казвали на никого нищо. Разбира се, има и възмутени хора, но мисля, че не са отправяли заплахи", каза още считаната за една от най-влиятелните жени в този спорт.