Ивет Лалова планира да се качи на шест полета тази седмица, след като прие да участва на два турнира в рамките на три дни. В сряда 36-годишната ни звезда ще участва на турнира в Секешфехервар (Унг), а в петък ще бяга в Диамантената лига в Стокхолм.

„Не бях летяла от март, а ето каква ми е програмата през седмицата“, написа в "Инстаграм" най-добрата ни спринтьорка, която изкара цялата изолация заради коронавируса в София, а в началото на лятото се прибра у дома в Италия с автомобил. Вчера тя тръгна от Рим през Франкфурт за Будапеща.

„Никога не съм виждала аерогарата във Франкфурт толкова празна“, учуди се Ивет, стъпвайки на най-голямото летище в Германия и четвърто по натовареност в Европа.

На 10-ия мемориал "Ищван Дюлай" в Унгария Лалова ще участва днес на 200 метра. След това атлетката ни ще лети през Амстердам за Стокхолм, където ще бяга на 100 м. Там нейна съперничка ще е африканската шампионка и медалистка от последните две световни първенства Мари-Жозе Та Лу (Кот д'Ивоар).

Сред участничките в шведската столица ще бъде и петата в световната ранглиста за сезона с 11.08 секунди Айла дел Понте (Швейц), както и европейската вицешампионка от Берлин 2018 Джина Люкенкемпер (Гер).