Ивет Лалова беше специален гост на Нова телевизия и проговори за сексскандала, който разтърси Световното първенство по лека атлетика в Доха.

Както БЛИЦ писа спортисти масово се оплакаха от интимните камери, разположени на пистата, които показват атлетите прекалено близо отпред и отзад, а оплакванията са най-вече от дамите.

"Аз не видях тези камери, защото моята дисциплина 200 метра започна някъде 3-4 ден от началото на Световното първенство. Вече имаше резултати и ги бяха спрели и премахнали. Така и не разбрах къде бяха тези камери, но те бяха поставени в самите стартови блокчета, за да бъдат насочени към лицето.

В момента, в който се стартира вече те преминават на други части от тялото. Домакините се бяха опитали да поставят зрителите максимално близко до техните любимци и изживяванията им на стадиона. Ние видяхме едни треперещи лица, бузи. Много голямо напрежение. Мои познати ми казаха: Прекалено близо бяхме до вас, чак толкова не е необходимо", каза Лалова пред Нова телевизия.

Трудно е да се определи пикът на всеки спортист. Всеки от нас е една индивидуална машина. През последните години се научих как да извличам най-доброто от себе си, как да се грижа за себе си, за тялото си”, коментира Ивет.

 „Всеки сантиметър и всяка секунда от тези 200 метра се учи с години”, коментира още атлетката. „Търпението е важно. Моята кариера се превръща в един маратон и смятам, че това я осмисля."

Извънредно решение за интимните снимки на Ивет и лекоатлетките преди финала

Тя сподели, че е виждала много хора, които избързват в кариерата си и които не са стигали до възрастта за състезание. Търпение - нещото, което препоръчва на всички деца, които тепърва започват да се занимават със спорт. Големите успехи на чернокожите атлети, тя обясни с факта, че те притежават много добри гени за развитие в спорта.

„Има много и хубави момичета, които се състезават. Химията създава едни „чудовища", които аз вече не виждам в този спорт", добави тя.

Секс скандал разтърси Световното! Ивет Лалова сред пострадалите (СНИМКИ)

Тя сподели, че правилният хранителен режим е много важен и всички състезателки разбират това и работят много в тази посока. Също така според нея всичко се учи. По много пъти, с много болка и умора. Дори когато самата тя спира да тренира за седмица завръщането и след това отнема време.