Ивет Лалова се завърна в България, след като участва на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Най-позитивната родна спортистка се класира на финал на 200 метра и бе сред най-добрите. Лалова каза, че няма да спира да се състезава, като дори остави отворен въпросът със следващата Олимпиада в Токио през 2020 година. Ивет коментира земетресението, което се случи в Италия преди няколко дни и вече взе стотици жертви.

"За мен беше много важно след края на Олимпиадата да сменя фокуса си, затова не отидох на почивка, а заминах за Чили. Бях на гости на приятели, които се занимават с хуманитарни каузи. Бях в много бедни квартали на Чили, видях как се помага на деца в нужда. Това ме накара да осъзная кои са важните неща в живота", каза Ивет на летище София.

"Земетресението в Италия бе само на 20 километра от мястото, на което живея. Това ме накара още веднъж да преосмисля какво е важното и какви са приоритетите ни. Там в момента имат нужда от хора, които да помагат, тъй като над 250 са загиналите. Вадят деца изпод развалините. Нуждаят се от кръв и помощи. Реших да се върна, защото тук може да съм по-полезна. Искам да отправя апел да си помагаме повече, когато има нужда от кръв или храна да си помагаме", коментира още усмивката на българския спорт.