Дългогодишният деятел на дружество Локомотив (Сф) Георги Евгениев навърши 80 години. По случай юбилея излиза книгата “На трудовия фронт”, част втора от поредицата на “Трудът за България”, научи БЛИЦ. Премиерата е на 9 януари (четвъртък), в хотел “Рила” (София). На коктейла ще присъстват много бивши треньори, футболисти и ръководители на столичния клуб.

Книгата е посветена на 100-годишнината на държавните органи за управление на трудовите и социални отношения в България. Тя разглежда зараждането, институционалното изграждане и развитието на държавното управление на трудовите и социалните отношения през периода 1879 – 2011 г. Книгата съдържа и публикации на автора, свързани с държавното управление на трудовите и социални отношения. Тя е илюстрирана с много снимки, част от които се публикуват за първи път.

Авторът доц. Георги Евгениев е дългогодишен специалист, ръководител и университетски преподавател в тази област, както и главен редактор на списание „Панорама на труда”, специализирано периодично издание на ИК „Шанс”, в областта на трудовите и индустриалните отношения.

Книгата „Трудът за България” отправя ретроспективен поглед към развитието на държавното управление на трудовите, социални дейности и индустриалните отношения в България. В книгата са поместени поредица от интересни факти и случки „от кухнята” на държавното управление, допълнени с автобиографии и информация за личностите взели дейно участие в управлението на индустриалните отношения в България.