2017 година предложи както хубави, така и негативни моменти в спорта. Напрежението ескалира още през март, когато трябваше да бъдат внесени документи за търга за емблемата на ПФК ЦСКА АД. Двете страни с претенции за логото се срещнаха на "Българска армия", а помежду им застана полицията.

 

Боксовата ни звезда Кубрат Пулев също влезе в графа Скандали при срещата си с хора от щаба на шампиона Антъни Джошуа, като си позволи да размахва средни пръсти в "Арена Армеец".

Алкохолът не прощава на никого, а в това се убеди и голф легендата Тайгър Уудс, който бе заловен да шофира в нетрезво състояние. Американецът се оправда, че е приемал лекарства, но ефектът им явно е довел до прекомерно опиянение преди срещата му с полицията.

 

В началото и края на лятото дойде времето и на футболните фенове да се запишат с нещо негативно, а сцени преди гостуването на Ботев в Албания и по време на двубоя между Хебър и Миньор приковаха вниманието.

Референдумът за независимост на Каталуния определено е сред неспортните топ събития през изминалата година, но легендата на Барселона Христо Стоичков го направи интересно и за футболните фенове, като обиди вицепремиера на Испания Сорая Сантамария, обвинявайки нея и семейството й в пристрастия към методите на диктатора Франко. Последваха заплахи за съд, а Камата се извини за думите си.

Към края на октомври футболната съдийка Теодора направи скандални разкрития за сексуален тормоз, което се превърна в един от най-големите скандали в родния спорт в последните години.

В началото на ноември младият австралийски жокей Дилън Кабош си навлече гнева на природозащитниците и феновете на конния спорт по света, след като удари коня си след неуспешно състезание.

Към края на месеца футболните фенове отново избухнаха с бой, а този път арена на сблъсъка бе Пловдив, където привърженици на Локо и ЦСКА си спретнаха бой на пистата.

 

В края на 2017 година бившата звезда на Барселона Карлес Пуйол стана обект на сексуален тормоз от руски фенки по време на посещението си в Москва за жребия за Мондиал 2018. Испанецът чу закани за сексуален акт, а сексиграчка мъжки полов орган бе насочен към лицето му.