ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Олимпийският шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров е в критично състояние и лекарите правят всичко възможно да спасят живоата му, след като той изпадна в кома след пневмония.

Костомаров беше откаран в реанимация с болки в гърдите и температура. Лекарите го диагностицираха с пневмония, но състоянието на спортиста започна да се влошава - той беше свързан към вентилатор, а след това към апарат за насищане с кислород (ECMO). Колеги и приятели на фигуриста алармираха, че всички трябва да се молят за него, след като ситуацията е доста тревожна. 

Лекарите оценяват състоянието на 45-годишния спортист като изключително тежко, като според SHOT той е диагностициран с левостранна пневмония в комбинация с грип "В".

„Предишния ден фигуристът претърпя трахеална интубация и катетеризация на централните вени. Температурата вече е 37,8. Костомаров е на апарат за дишане в интензивното отделение за кардиологични пациенти. Лекарите правят всичко възможно ”, съобщава източникът на телеграм канала.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Също така, според Mash, Роман е развил сепсис (системен възпалителен процес), интоксикация на тялото и е развил дихателна недостатъчност. Дишането му все още се поддържа изкуствено от два апарата - вентилация и кислородна сатурация. 

„Ситуацията с Роман е много сложна. Но вярвам, че всичко ще бъде наред!“, сподели Иля Авербух с репортери предната вечер.

Костомаров стана олимпийски шампион през 2006 година в Торино в тандем с Татяна Навка

Болестта на фигуриста беше коментирана и от баща му и съпругата му. По време на разговора с журналистите те все още не знаеха точната диагноза. Известно е, че в деня преди хоспитализацията Роман се представи на улицата в ледено шоу в Ногинск, където температурата падна под 25 градуса. Според водещ пулмолог в Москва неблагоприятните метеорологични условия биха могли да допринесат за тежкото протичане на инфекцията.

От есента Роман участва в шоуто "Ледена епоха" в тандем с Валерия Ланская, а на 14 януари трябваше да се проведе финалът на проекта.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК