Има установени лица, участвали в мелето, станало в събота вечер в заведение, намиращо се в пловдивския квартал „Изгрев”, съобщи преди минути началникът на Шесто РПУ в Пловдив комисар Николай Кирков.

Боят е станал в следобедните часове в ресторант „Метронома” на улица „Вратцата”.

Компания от шест младежи са се събрали да пият. Те били фенове не един от пловдивските футболни  клуба. Те решили да подгреят в заведението преди пловдивското дербина стадион Лаута.  Младежите са се забавлявали, пеели, но в един момент в ресторанта, нахлула група маскирани мъже и без да кажат и дума започнали да нанасят удари по младежите.

Това ли е вторият „Бесо“! Футболни хулигани потрошиха заведение в Пловдив ВИДЕО

„Ударите бяха жестоки – ритници и юмруци. Блъскане, бутане. Маси и столове хвърчаха по момчетата. Потрошиха целия инвентар , мебели и маси. Повикахме полиция, но маскираните избягаха”, разказа пред наш репортер майката на собственичката на ресторанта.

"По нареждане на директора на ОД МВР - Пловдив е сформиран екип, в който са включени служители на Криминална полиция, които работят по линия на футболното хулиганство. Случаят е докладван на Районна прокуратура. Имаме данни за лицата, участвали в тази вандалска и хулиганска проява. Съвсем скоро ще има задържани и събраните материали ще бъдат докладване на прокуратурата с цел преценка на вината на всеки от тях" съобщи комисар Кирков. 

Той уточни , че при сблъсъка няма пострадали, няма и сериозни материални щети.