Футболната легенда Роналдиньо е бил арестуван в Парагвай заедно с брат си Роберто Азиз, който бе негов футболен агент и продължава да действа като съветник на световния шампион за 2002 г.

Двамата са задържани заради използването на фалшиви паспорти, с които са се представяли за парагвайци. Носителят на "Златната топка" няма право да напуска Бразилия, а международният му паспорт бе отнет през юли миналата година заради неплатена глоба от 2,3 милиона евро за екологични престъпления при стоежа на къщата му в Порту Алегри. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Според публикацията в "Ла Насион", двамата с брат му са били на почивка, а арестът им е станал вчера. Към момента се знае, че бразилецът е бил в Парагвай по покана на собственика на казино - Нелсон Белоти.

В интернет се появи видео от ареста. На него се вижда как колата, в която са двамата задържани отбива встрани от една улица и бива обградена от служители на реда, които приканват двамата да излязат от превозното средство и да ги последват.

В момента Роналдиньо и Роберто Азиз са под домашен арест в хотелската си стая, а по-късно днес трябва да дадат показания пред прокуратурата.