Един от най-успешните клубове в голямото спортно семейство на ЦСКА е пред закриване. Става дума за хандбалното подразделение на „армейците“, което има 10 шампионски титли при мъжете и 12 при жените.

Преди една календарна година в Хандбален клуб ЦСКА се планираше завръщане в елитния мъжки хандбал, но към момента клубът е пред закриване, пише официалният сайт на „червените“.

Ръководството не успя да се справи с намирането на финансиране, за да покрие натрупаните през годините задължения, които към момента са размер на приблизително 85 500 лева. Важен фактор се явява и липсата на средства за реновирането на спортната инфраструктура, която в текущото си състояние не позволява да се провежда нормален тренировъчен и състезателен процес, особено за детско-юношески спорт.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Хандбален клуб ЦСКА не получава никакво финансиране към настоящия момент, както и в последните поне 10 години при предишното ръководство на клуба. Натрупаните задължения не позволяват получаване на средства от Министерство на младежта и спорта. Клубът не получава средства от спонсори. Единствената подкрепа идва от фирма на бивш състезател на клуба, която помага с осигуряване на транспорт за юношите при пътуване за спортни състезания извън София.

Към момента ЦСКА има действащи отбори само в три възрастови групи при юношите. Отборите се водят от двама треньори, които не получават заплата от клуба. „Армейците“ нямат представителни отбори в мъжкия и женския профил, както и отбори за подрастващи в женския профил. В спортното училище „Ген. Владимир Стойчев” има около десет ученика със спорт хандбал – общо за всички възрастови групи.

От февруари 2020 г. хандбалният клуб е в предизвестие за напускане на залата, която бе дом на ЦСКА повече от 40 години.