По време на третото правителство на Бойко Борисов в България бяха изградени цели пет многофункционални спортни комплекса в София, Варна, Бургас и Стара Загора по  управляваните от регионалното министерство европейски програми „Регионално развитие“ и „Региони в растеж“.  Близо 29 млн. лв. са осигурени за подкрепа на спорта в периода от 2015 г. досега.

Два от финансираните проекти са в София. Единият е за спортно-рекреационен комплекс в парк „Възраждане“, в който са изградени 5 външни басейна с 8 водни пързалки и закрит басейн.

Комплексът включва още сауна парк с парна баня, финландска и инфраред сауна, релакс зона с атриум, помещения за сухи и мокри масажи, тангенторна вана, солна стая и др. По проекта е обновено и парковото пространство. Другият проект в столицата е за изграждането на Образователно-спортен комплекс в кв. „Лозенец“, който е с разгъната застроена площ от над 25 000 кв. м.

Разполага с многофункционална спортна зала, басейни, писта за лека атлетика, зали за танци и гимнастика, бойни изкуства, фитнес, както и открити спортни съоръжения за футбол, баскетбол, волейбол, тенис кортове и др.

В Стара Загора е модернизиран стадион „Верея“, изграден е и общински басейн. По програмата в Бургас е подкрепен спортен комплекс със закрит плувен басейн, футболно игрище, тенис корт.

Във Варна се изпълнява проект за спортна зала и спортен комплекс за практикуване на различни видове масов спорт.

Освен отпуснатите средства за спортна инфраструктура по ОПРР, с близо 4,2 млн. лв. са финансирани 19 проекта за развитие на спорта в пограничните общини. По програмата за сътрудничество със Сърбия са реализирани 18 обекта – спортни площадки, стадиони, футболни игрища, въжени паркове и спортна зала.

По програмата за трансгранично сътрудничество с Република Северна Македония е изградено миниголф игрище в Благоевград.

Заедно със средствата по трансграничните програми, общият размер на инвестициите в спортна инфраструктура е близо 29 млн. лв.