Спомняте ли си традицията и посещението на спортни барове и букмейкърски пунктове през уикенда, както и по време на големите дербита? Спортът беше особена тема на обсъждане и много често можехме да открием достатъчно експерти, които не само да променят нашето решение, но и да ни насочат в правилната посока. Това се промени значително, а и нека бъдем честни, някои почитатели просто искаха да запазят своето хоби малко по-дискретно и предпочитаха спокойствието, когато правят своите прогнози.

Точно по тази причина можем да забележим, че онлайн индустрията става все по-впечатляваща и значително промени тенденцията и практиката на играчите. Днес свободата да правим залози от мобилния си телефон, както и да следим света на спорта, са нещо напълно нормално, но пък не можем да отречем по никакъв начин, че положителната страна на технологията се отразява много сериозно на профила и все повече клиенти разглеждат обстойно всяка една възможност в портфолиото на избрания оператор. С какво помогнаха технологиите? Нека разберем в следващите редове:

След като все повече платформи позволиха на аудиторията да прави залози и по време на самото спортно събитие, предоставяйки най-различни и моментни микропазари, беше очаквано да предоставят и опцията за гледане на спортни събития. Мобилният телефон се превърна не само в добра възможност да следим важните дербита, дори когато сме в движение. Освен това се оказа, че след като операторите подписаха договори и практически позволяват същото качество, повечето потребители са готови да използват тази платформа, вместо да залагат на платените спортни канали. На този етап можем да видим, че не всички големи дербита предлагат този достъп, но с предоставянето на тази възможност е само въпрос на време, преди да се подпишат договорите.

Една друга специална ниша, която продължава да се развива и към този момент се радва на генериран приход от близо 15 милиарда долара, е именно секцията на електронните спортове. И до днес можем да видим, че мнозина не оценяват всички възможности, които предлага този динамичен спорт, но след като миналата година се оказа особено ключова, след като само тя не беше засегната, експертите смятат, че точно този бранш ще продължи своето развитие и ще добави някой друг милиард в сметката. Най-важното е, че ако разгледаме по-подробно онлайн залозите в Bwin ще открием изцяло нова и добре подредена спортна секция за електронни спортове. Букмейкърът е подредил всички големи турнири, предлага адекватни пазари, като можем да правим прогнози за турнири на Dota 2, League of Legends, Counter-Strike:GO и други. Този спорт също така предоставя и възможност за стриймване на събитие, а най-важното е, че въпреки дигиталната му версия, обратите са наистина впечатляващи и дори експертите понякога се затрудняват в даването на прогноза.

Най-важната екстра, която получихме от онлайн индустрията, освен безкрайното спортно поле, е възможността да откриваме любимите дербита и разнообразието от дисциплини на едно място. Същото важи и за прилежащите онлайн казина, в които е добавено всичко необходимо за забавление. Ако използваме мобилния си телефон по-често, най-вероятно с лекота можем да настроим и нотификации, както и по-сериозни анализи. Букмейкърските платформи се превърнаха в доста добро и точно място не само за правенето на прогнози, но често са и основен източник за проверяването на резултати, за гледането на програмата и всичко необходимо, което може да вълнува спортния запалянко. Благодарение на мобилните технологии и все по-бързия интернет, мнозина могат да участват в събития от цял свят и ако операторите станаха необятна територия, можем само да си представим къде завършва полето на спорта и какво точно може да ни даде.

Добрата новина е, че това са иновациите, които промениха платформата на този етап, а тепърва ще видим какви нови функции ще имаме, когато 5G технологиите започнат да се налагат. С оглед на това не трябва да забравяме, че все повече компании правят сериозни инвестиции и се стремят да повишат ефективността на своите платформи. Към това не трябва да забравяме и още една подробност, намираме се в технологичен период, в който всяка компания и бизнес ще направят сериозен скок в своята платформа.