Домакинът Катар започна с победа на световното първенство по хандбал, след като в мач от Група „А“ се наложи с 28:23 над Бразилия. Ключова роля за успеха изиграха феновете на домакините и изявите на вратаря Даниел Шарич.
 
Срещата започна добре за катарците, които водеха с 13:6. Авансът им на почивката обаче не беше толкова солиден – 15:12. Втората част беше повторения на първата. Домакините взеха добра преднина, но след това последва спад и бразилците успяха да намалят. Играчите на Бразилия обаче имаха една сериозна преграда за преодоляване – вратарят Шарич направи много решителни спасявания за успеха.
 
„Първият мач винаги е труден. Има голямо напрежение. Доволен съм от представянето на нашия отбор. Ще вървим стъпка по стъпка и ще видим докъде ще стигнем“, заяви катарският играч Махмуд Хасаб Ала.
 
„Катар е силен отбор, а освен това играе пред собствена публика. Днешният мач беше много труден, а ние не се справихме добре в защита. Сега се фокусираме върху предстоящия мач с Испания“, заяви бразилецът Диого Хубнер.
 
Милен Димитров, специален пратеник на БЛИЦ