Катрин Тасева спечели втората олимпийска квота за гимнастиката ни в индивидуалното на Световното първенство. След ансамбъла вече и индивидуално имаме право на участничка на Игрите в Токио, а малко по-късно днес Боряна Калейн има възможност да спечели още една. Индивидуалните квоти не са поименни, а за страна.

След слабата квалификация, в която не приличаше на себе си, Тасева се събра, игра много концентрирано и сигурно и не допусна груба грешка в нито едно от изпълненията си и се класира първа в първата от двете групи.

Катрин започна с традиционно най-ниско оценявания уред – лентата. За композицията, която е комплимент за домакините, тя получи 19.100 точки (11.300 за трудност и 7.850 за изпълнение), като в началото имаше оплитане. На обръч имаше подсигурени улавяния, от които падат критерии и се губят точки, но все пак с 20.200 точки (12.400 за трудност и 7.800 за изпълнение) нашето момиче се държеше в челото на класирането. Традиционно силното й изиграване с топка последва, като тя взе 20.900 точки (12.500 за трудност и 8.300 за изпълнение) и след третата ротация повече в класирането. Вече по-спокойна изигра и силните си бухалки, за които взе 21.800 точки.

Следва по-силната група от квалификацията, в която чакаме Боряна Калейн. В най-лошия случай Катрин Тасева ще бъде 13-а, но почти сигурно ще влезе в топ 10 с многобоя си от 82 точки.