Голяма част от четирите милиона лева, които банкерката Ирина Аткова съумя да източи от сметки от футболната звезда Мартин Петров, са били профукани от нея и съпруга й Димитър Йовев из казина в София и други европейски градове.

Запознати с разследването на измамата са категорични, че Ирина Аткова дълго време е задоволявала хазартната си зависимост с милионите на Петров, пише „Уикенд“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Десетки нейни приятели и колеги са признали пред криминалистите, че Ирина била зависима от хазарта и е пръскала огромни суми на рулетка, ротативки и покер и столичните казина. Тя е измамила не само Мартин Петров, но и други именити българи, като парите им са отивали по казината. Съпругът на Аткова – Димитър, също е комарджия. Той не напускаше казината“, твърдят запознати с казуса пред седмичното издание.

В момента Ирина Аткова е обявена за издирване от МВР, но от нея няма никаква следа. Според неофициална информация високопоставената банкова чиновничка се укрива в ЮАР със семейството си. Тя съумява да офейка от България на 10 октомври 2017 г., дни преди Мартин Петров публично да оповести, че е жертва на брутална банкова измама.