Хазартът е много повече от залог и печалба – той е емоция и начин на живот. Сладкото изкушение в ежедневието на всеки от нас, което може да се изразява в дребни неща като бас между приятели, среща на сляпо или закупуване на евтина акция на фондовата борса.

Много исторически личности са били привърженици на хазартните забавления, ето пет от най-знаменитите сред тях:

5. Чарлз II
Известен още като „веселия крал", Чарлз бил страстен любител на хазартните игри. По време на неговото царуване, в игрите участвали не само представители на кралския двор, но и цяла Англия, като популярността им била стигнала чак до Северна Америка.

4. Казанова
Любовта е хазартна игра. Освен като виден прелъстител, през 19-ти век Казанова е бил известен като адвокат, писател, пътешественик и разбира се... страстен привърженик на хазартните игри. Като млад дори възнамерявал да направи хазарта своя професия, но в последствие се отдал на другите си таланти и страстта му към игрите останала само начин за забавление.

Истинската тръпка от играта - в игрални зали Winbet (18+)

3. Лудият Бил Ханкок
Бил Ханкок е американска легенда. Той е известен като герой от войната и защитник на бедните и онеправданите. Негова страст бил покерът. Буйният му нрав обаче често плашел противниците му – Бил вадел револвер всеки път, в който се съмнявал, че го лъжат на карти. Така намира и смъртта си - по време на игра на покер бил застрелян от враговете си. Легендата гласи, че след като получил изстрела, паднал от стола и изпуснал картите си. Сред тях били двойка аса и двойка осмици, които се наричат „ръката на мъртвеца" точно заради този случай.

2. Фьодор Достоевски
Достоевски е един от най-знаменитите фенове на хазартните игри в историята, неслучайно една от най-известните му творби е романът „Играчът на рулетка“. Писателят твърдял, че тръпката от риска, които усещал по време на игра, го вдъхновявали за книгите му.

1. Клод Моне
Благодарение на парите, спечелени от хазарт, големият художник напуска работата си и се отдава на изкуството. Дали ако през 1891 г. той не беше спечелил еквивалента на 13 450 долара от френската лотария, светът нямаше да остане без някои от най-значимите импресионистични творби?

И днес хазартът продължава да носи адреналин, забавление и наслада на милиони хора по целия свят, но най-важно е да можете да поставите границите между забавлението и порока. Ето защо, когато търсите тръпката или искате търсите нов приятен начин за прекарване на времето, заложете на сигурно и изберете казино с добра репутация! У нас верига казина Winbet са изборът на мнозина, заради високото качество на обслужването и постоянното модернизиране на игрите.