Златното момиче Християна Тодорова далеч не се занимава единствено с художествена гимнастика. Бронзовата медалистка от Рио де Жанейро 2016 година и абсолютна световна шампионка от Измир 2014 е един от най-перспективните ни и млади международни съдии в гимнастиката.

Освен това Хриси е лице на кампанията „София – европейска столица на спорта 2018“. В тази роля чаровната ни шампионка днес бе на поредно събитие. В центъра на София доскорошната националка бе част от велошествие, в което участие взеха спортните ни легенди Йордан Йовчев и Евгения Раданова.

Само няколко часа по-късно Християна вече е в зала „Арена Армеец“, където и днес ще бъде гост коментатор на националната телевизия за Световната купа по художествена гимнастика. Хриси натрупа опит още от миналата година, когато за първи път правеше компетентни анализи на състезанието в национален ефир. В нейно лице зрителите и феновете на художествената гимнастика вече имат конкретно обяснение за всичко случващо се на килима - защо съдиите оценяват по даден начин, защо наказват или отнемат точки и къде са грешките на състезателките.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Снимка: Булфото

Снимка: Анна Недкова/Федерация по художествена гимнастика