Републиканският шампион по свободна борба в категория до 125 кг за 2018 година Николай Щерев гостува в студиото на Sportal TV и изказа позицията по случая с положителната му допинг проба за веществото кардарин. Тя бе разкрита в началото на седмицата, но иначе става въпрос за извънсъстезателен тест през месец юни. Щерев потвърди разкритието на БЛИЦ, че е използвал въпросния медикамент, за да свали килограми и да може да влезе в по-ниска категория

Оказа се, че доктори са му предписали кардарина.

"Искам да изразя позицията си по този неприятен повод. В никакъв случай не съм злоупотребявал със забранени вещества и не се чувствам виновен. Преди около две години имах лични проблеми и трябваше да свалям много килограми, поради което се свързах със специалисти, доктори. Предписаха ми въпросния медикамент кардарин, който се ползва за топене на мазнини. Тогава още не бях активен спортист, впоследствие се завърнах в борбата, но никога не бих си помислил да злоупотребявам с каквото и да е”, каза Щерев, който е носител на пояса “Дан Колов” за 2011 година.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той е финалист от републиканското първенство тази година в по-долната категория до 97 килограма, като участва и на Европейските игри в Минск през лятото, където отпадна на старта. “Ще обжалвам за намаляване или премахване на наказанието ми, защото виждам бъдещето си свързано с борбата. Целият ми живот е преминал на тепиха, имам мечти за добро представяне в турнири и защо не да бъда треньор след време", каза още Щерев.

"Четирите години наказание е жестоко", добави синът на легендарния треньор Симеон Щерев.

Видео Sportal TV: