Очакваният с огромен интерес боксов мач между световните шампиони в категория тежка за професионалисти Дейвид Хей (Англия) и Владимир Кличко (Украйна) ще се състои в събота. Зрелището ще бъде предавано пряко у нас от Филм+ за абонатите на "Булсатком". Началото на сблъсъка е 23:30 часа в събота.

Двубоят ще се играе на стадиона на Хамбургер, който се очаква да бъде препълнен. Организаторите на телевизионното предаване на срещата очакват над 500 милиона зрители пред екраните по целия свят.

На пресконференцията преди мача 30-годишният британец не пропусна момента да се заяде с украинския гигант и отказа да се ръкува със съперника си.

35-годишният Кличко каза, че с него са се ръкували такива знаменитости като бокс-легендите Формън, Тайсън, Фрейзър, режисьорът Стивън Спийлбърг и Далай Лама, и попита Хей защо не му подава ръка. А британецът отговори: "Ще ти стисна ръката в болницата след мача ни!"

Украинецът припомни, че първия му професионален бой е бил в Хамбург през 1996 година и сега с нетърпение очаква на същото място да запише 50-ия си нокаут, като с химикалка написа цифрата на дланта си и насочи ръката си като пистолет срещу Хей.

"Радвам се, че той е в отлична форма. Това ще бъде страхотно предизвикателство пред мен. Уважавам Хей като боксьор, но не и като човек. Ще го нокаутирам и ще го върна в реалността", закани се Кличко.

Най-явната провокация на Хей беше през 2009 година, когато той се появи с тениска изобразяваща лика му, размахващ отрязаните глави на Кличко и по-големия му брат Витали. Хей трябваше да се бие с Владимир преди 2 години в Гелзенкирхен, но получи травма в гърба и мачът пропадна.

3_4.jpg

4.jpg

2_4.jpg