Кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще осигури общинско жилище на световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, който е семеен и съвсем скоро ще става баща. “Привличайки най-добрия спортист за 2009 година да работи в Плевен, трябва да му подсигурим условия за живеене и за по-нататъшна подготовка, заяви за БТА Зеленогорски”. Той уточни, че жилището е новопостроено, в току-що завършен жилищен блок, като се надява още в началото на следващата година да може да бъде обитавано.
Плевенският кмет изрази удовлетворението си, че Далаклиев предпочете да остане в Плевен, въпреки че получи различни предложения от столични клубове.
“Световният шампион избра да се състезава за нашия клуб "Мизия 80" като с това прояви местен патриотизъм”, коментира Зеленогорски.
Спортният клуб Мизия 80 е с президент друг световен шампион по бокс за професионалисти - Александър Владимиров. Клубът обаче в момента няма финансова възможност да осигури Далаклиев, затова по предложение на Зеленогорски общината отпуска 15 000 лева месечно за Далаклиев.