Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев е новият европейски шампион в тежка категория. Кобрата вчера навърши 31 години, а тази вечер записа 16-а поредна победа в професионалния бокс, след като нокаутира състезаващия се за Германия украинец Александър Демитренко в края на 11-ия рунд мача им в Ерфурт.

Двубоят започна бавно, като в първите рундове дввамата се проучваха. На моменти Димитренко надделяваше, но след четвъртия рунд Кобрата взе инициативата и започна да диктува темпото. На няколкo пъти българинът нанесе силни удари, които отвориха и аркади по кожата на Димитренко.

Срещата приключи в последните секунди на 11-ия рунд, когато след тежки удари Пулев засече Димитренко с ляв прав. Димитренко падна в нокдаун и не успя да продължи след отброяването на рефера.

Българинът има 16 мача и 16 победи (8 с нокуат) на професионалния ринг, а Димитриенко вече има две поражения в 33 срещи (21 победи с нокаут).

Кубрат Пулев е третият българин, който става европейски шампион за професионалисти, но първият в най-престижната категория.