Спортният талант на "Еврофутбол" Ангел Кодинов финишира пети в своята серия на 1000 метра едноместно кану на Световното първенство по кану-каяк за мъже и жени в Рачице, Чехия. Българинът се класира за полуфиналите, които са по-късно днес.

Друг от талантите на "Еврофутбол" - Петър Божилов, слезе под рекорда си за юноши старша възраст на 400 метра свободен стил, но това не бе достатъчно, за да влезе в полуфиналите на дисциплината на Световно първенство по плуване за юноши и девойки в Индианаполис, САЩ. Резултатът му от 3:57.35 мин му отреди 18-о място в дисциплината. На осем стотни преди него и с нов рекорд е другият българин – Йордан Янчев, който с времето си от 3:57.27 мин. зае 17-та позиция.

Другият ни талант в САЩ – Диана Петкова e 33-та на 50 метра бруст с време 34 секунди. Днес Петър ще се бори на 200 м свободен стил, а Диана ще стартира на 100 м свободен стил.

Неубедително за възможностите си се представя Стефани Музакова, която заема 89-о място на Световно първенство по ветроходство за жени в клас „Лазер радиал“ в Мадемблик, Холандия. Стефи започна с отличното 8-о място в първата гонка, но последна спад. Другата ни представителка – Мариела Николова, която също е била Спортен талант на „Еврофутбол“, се движи на 78-ма позиция, като в първия ден записа 10-то и 23-то място.

Михаела Кафтанова с отбора на ТК „Дема“ спечели сребърните медали на държавното отборно първенство до 18 г., което приключи вчера на кортовете на ТК „Спорт палас“ в Сливен. Михаела загуби драматично от състезателката на ТК „Банкя“ Изабел Николаева с 5:7, 6:3 и 2:6, а в другия сингъл съотборничката й Цвети Йотова също претърпя поражение с 1-2 сета от Мирела Шкумбова. От днес започва държавното отборно първенство за жени в Банкя, където Михаела отново ще вземе участие.

Владимир Далаклиев (таекуондо) отпадна в първата си среща на лятната Универсиада в Тайпе, след като загуби драматично със 17-19 от Ехсанипетруди (Иран). В събота другата ни представителка в далечна Азия Диляна Минкина ще бяга 1500 метра.

Медийни партньори по програма "Спортни таланти" са: сайтовете BLITZ.BG, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, actualno.bg и sportlive.bg, вестниците "Еврофутбол" и "Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.