Младият колоездач на Цар Симеон 1898 Илхан Мехмедов изкара едномесечна специализация по графичен уеб дизайн в реномирания университет в Карлсруе в Германия. 19-годишният състезател е отличник в техникума по електротехника в Пловдив и за награда е бил изпратен от ръководството на школото да усъвършенства в компютърните си умения.

По време на тестовете в германския университет Илхан събрал погледите на местните асистенти и преподаватели с познанията си в областта на информатиката и компютрите и с бързината, с която се справя в различни програмни компютърни продукти.

Те веднага го поканили да продължи образованието си в Карлсруе, но той отклонил засега поканата, докато не завърши първо в България. Освен това Мехмедов, който за първа година кара в представителния мъжки отбор на Цар Симеон 1898, смятал да продължи състезателната си кариера.

Любопитен е фактът, че Мехмедов едва от 2 години и половина кара по-сериозно велосипед като състезател в организиран отбор. Преди да бъде привлечен в Цар Симеон 1898 той бе лекоатлет. Илхан дори има няколко шампионски титли при юношите в лекоатлетическите дисциплини на средните и дълги бягания./БЛИЦ