Коронавирусът удари по българския спорт. Още от нашите гимнастички, които имат големи шансове за медали от важни международни състезания, няма да участват в предстоящите надпревари извън пределите на родината. Както вече стана ясно, Татяна Воложанина, Радина Томова и Стиляна Николова трябваше да пътуват за германския град Шмиден, но заради епидемията от коронавирус остават у нас. 

"По решения на българския щаб е преценено, че пътуването в западна Европа за момента е рисково в зоната на летищата, а и в самите самолети, във връзка с разпространението на коронавируса.

След като Италия отложи почти всички спортни прояви на своята територия, това започнаха да правят и във Франция, Германия, Испания и др.", написаха от родната федерация по художествена гимнастика.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Организаторите на Гран При Марбея пък взеха решението да отменят състезанието. Обстановката в района е спокойна, но много от делегациите, включително и българската, се отказаха да пътуват заради епидемията от коронавирус. Състезанието ще се проведе по-късно през годината.

В испанския град ансамбълът на България трябваше за първи път да покаже новите си композиции, а в индивидуалната надпревара щеше да участва Невяна Владинова.

Българският тим няма да участва и на първата Световна купа през сезона. На 3 април в Пезаро (Италия) трябва да се даде старта на надпреварата, за която бяха заявени Боряна Калейн, Катрин Тасева и ансамбълът. Нашите обаче няма да пътуват при тази обстановка. 

"Епидемията в Италия се разраства много и с оглед безопасността на момичетата няма да се рискува с участието им там", подчертаха от оглавяваната от Илиана Раева федерация по художествена гимнастика.


 

Боряна Калейн:

Катрин Тасева: