Започна почистването към пътя за Високопланския спортен комплекс „Белмекен“. Силният вярър и снеговалеж попречи това да се случи още вчера, но след като метереологичната обстановка се нормализира снегопочистването стартира. Това написа във "Фейсбук" спорният министър Красен Кралев, показвайки кадри от мястото.

"Снегорин и ратрак, собственост на най-добрата високопланинска спортна база в Европа, разчистват няколко метровите преспи, които бяха натрупани в последните 24 часа. Очаква се в късния следобед отсечката, която с дължина 4 км, да бъде почистена и пътят към базата да е проходим.

От вчера съм в постоянен контакт с директора на базата Илиян Пищиков и атлетите. Няма поводи за притеснение за нашите спортисти. Условията, при които са настанени са отлични", отбеляза Красен Кралев.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"В момента във ВСК „Белмекен“ се подготвят 180 спортисти заедно с техните екипи. Всички те споделят, че са изключително доволни от комфорта, който им предоставя спортната база. Тренировъчният процес на атлетите не е нарушен и се провежда по график. Те са напълно обезпечени и имат всичко необходимо", написа още Кралев.

Освен българските национали в базата са още спортисти от Германия, Унгария и Молдова, а в събота ще пристигнат и плувци от Малта.

 

Започна почистването към пътя за Висикопланския спортен комплекс „Белмекен“.  Силният вярър и снеговалеж попречи това да...

Публикувахте от Krassen Kralev в Четвъртък, 28 януари 2021 г.