Министърът на спорта Красен Кралев се ядоса на Българската федерация по вдигане на тежести и обяви, че се чувства предаден от ръководството. Той бе бесен от представянето на националите ни на световното в Хюстън и обяви, че предварително са му казали как ще се представят нашите щангисти.

Спортният министър заяви пред „Дарик радио”, че журналист му се е обадил преди заминаването на тима ни и му е казал, че двама ще се контузят. Както и стана впоследствие.

"Преди първенството ми се обади един журналист и ми каза, че от петимата ни щангисти, двама ще се контузят, а един ще се разболее и точно така се случи. Гледат ме в очите и ме лъжат. Когато ги попитах дали са добре подготвени, те ми казаха, че са и има смисъл от участие на световното", заяви Кралев.

"Цяла година се занимаваме и се опитваме да им помогнем в този казус, но стига толкова. Това е спортът който 40 години е свързван само със скандали. На всяко първенство и на всяка олимпиада ние отиваме с допинг. Държавата повече няма да им дава пари и по никакъв начин няма да се опита да им помага за глобата от световната федерация", каза още министърът.

"Идеята на това участие в Хюстън беше ако могат да покажат, че имат талантливи играчи да осъществят трансфери, с които да платят сумата, която дължат. А накрая се оказа една платена от държавата екскурзия", продължи Кралев.

Кралев коментира още, че на олимпиадата туристи не ни трябват и потвърди че приоритетно ще бъдат спонсорирани тези спортисти, които имат потенциал да спечелят медали, като той вижда шансове в бокса, борбата, спортната стрелба и художествената гимнастика.

"Боксът и борбата вече са се превърнали в много съдийски спортове, в които медали се разпределят на базата и на други критерии. Не става въпрос за натиск върху рефери, а за лобизъм, систематична добра работа с международните федерации, домакинства на турнири и подкрепа на политики", уточни Кралев.