Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше гост на церемонията на Българската федерация по биатлон, с която беше закрит сезон 2018/2019. Той награди най-добрите биатонисти при мъжете за купа “България”. Номер едно за изминалата състезателна година е световният вицешампион в индивидуалната надпревара на 20 км Владимир Илиев. Втори и трети са Антон Синапов и европейският шампион на 20 км Красимир Анев.

“Това е най-силният сезон на биатлона след фантастичната година на Екатерина Дафовска, в която тя спечели олимпийското злато. Поздравявам ръководството на федерацията и всички състезатели и клубове, които са работили за постигането на тези успехи”, заяви спортният министър. 

Красен Кралев потвърди поетите от ММС ангажименти по изграждането на ролбани в Самоков и Троян. Това е изключително важно за развитието на българския биатлон. С тяхното изграждане състезателите ни ще имат възможност да водят целогодишна подготовка. 

“През последните няколко месеца с Екатерина Дафовска се срещнахме с представители на клубове в страната. Видях, че има много талантливи деца. Поради тази причина започваме да инвестираме средства в създаването на трасета, за да може младите ни таланти да вървят по стъпките на Екатерина Дафовска, Владимир Илиев и Красимир Анев”, обяви Кралев. 

Председателят на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска връчи почетен плакет на министър Кралев за подкрепата, която ММС оказва на този спорт.

По време на церемонията бяха наградени победителите в крайното класиране във всички възрастови групи за купа „България“ и купа „Надежди“. Специална награда за принос по случай 60-годишнината си получи Владимир Величков, който доскоро беше най-предно класиралият се българин на световно първенство с двете си пети места през 1982 и 1985 г.