Спортният министър Красен Кралев коментира случилото се с Цветелина Стоянова, както и проблемът в по-глобален план.

"Апелирам във всяко едно интервю, във всяка федерация да има психолози. Очакванията към такива големи спортисти са огромни, доста големи психически натоварвания понасят, с огромни очаквания и напрежение. Имат като личности своите колебания. Говорил съм с шефовете на федерациите. Те ми казват, че опасенията са им, че ако използват услугите на такъв тип терапевт, едва ли не си луд. Все пак такива специалисти трябва да бъдат потърсени", коментира Кралев.

"Самият спортист трябва да потърси помощ от специалист, това не означава, че като ползваш такива съвети, не си наред. Има сложни взаимоотношения между състезателите. Шефовете на федерациите не са специалисти", допълни спортният министър.

"Не мога да влизам в по-големи детайли около тази тема. Всички момичета са подложени на уникален стрес, искаме сигурно класиране в тройката на Олимпиадата в Рио. Нека да щадим спортистите, те преживяват всичко, очакванията към тях са големи, трябва да им помогнем да преодолеят този случай", допълни той.

"Не искам да коментирам спекулации, имам бегла представа, какво се е случило, нека не коментираме спекулации. Този проблем трябва да го решим всички заедно. МВР разследва случая. Трябва да помогнем на Цвети, но трябва да помогнем и да останалите момичета. Те са се подготвяли дълги години за тяхното представяне. Много хора дадоха мнение по този случай. Някакъв академик дал мнение, нека си гледа неговите неща, ние ще се занимаваме със спорта", каза още Кралев.

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА