"Проблемът на България е, че допускаме клеветници като Антон Кутев да бъдат толкова дълго в политиката". Това коментира в „Неделята на NOVA” бившият спортен министър Красен Кралев по повод обвиненията от говорителя на служебното правителство. 

Припомняме, че Кутев и наследникът на Кралев Андрей Кузманов изнесоха информация за неправомерно раздадени пари в Министерството на младежта и спорта. Те обвиниха предишното ръководство на МС в раздаване на проекти за милиони на избрани НПО-та.

Посегнаха и на спортното министерство! Кралев изригна срещу министър Кузманов и Кутев, скандалът е огромен! ВИДЕО

"Не можеш да излезеш на брифинг и да изречеш четири лъжи. Всеки може да критикува предшественика си, но ние никога не сме изричали лъжи", подчерта Кралев.

Според него не може да става дума за раздаване на милиони по проекти с бюджет от 2 милиона, като средствата са нараснали само за 2021 година, след като се е видяло, че се постигат успехи.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Сумата е била 2 милиона в продължение на 4 години, след като се видя, че програмата има успех, за 2021 година парите се увеличиха на 5 милиона лева. Това е признак и знак за добре изпълнена програма", обясни Кралев. 

"Нормално е една организация да печели няколко пъти, защото тя има повече опит и подготовка", категоричен бе бившият спортен министър и подчерта, че от 2017 година всички конкурси и проекти са извадени на светло.

Красен Кралев призна, че една от грешките му е била, че не е направена публична ревизия на това, което е заварено в Министерството на младежта и спорта при встъпването му в длъжност.

"Не упреквам Андрей Кузманов за некоректни действия спрямо мен. Врагове в спортния свят нямам, федерациите одобряват моите действия като министър", заключи Кралев.