Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС джудиста Ивайло Иванов и неговия треньор Атанас Герчев за отличното представяне на Европейските игри в Минск. 

В беларуската столица нашият спортист завоюва сребърен медал в кат. до 81 кг. и стана европейски вицешампион. По време на турнира представителят ни отстъпи единствено на белгиеца Матиас Касе и това му осигури второто място в крайното класиране. Броени дни след успеха си Иванов завоюва и още едно отличие - бронз на Гран при турнира в Будапеща. В момента българският състезател се нарежда пети в олимпийската ранг листа. 

Красен Кралев пожела на Ивайло Иванов да продължава подготовката си все така мотивиран и да радва българската общественост с успехите си. 

По време на срещата спортният министър и вицепрезидентът на Българската федерация по джудо Даме Стойков обсъдиха и представянето на кадетите на Европейското първенство във Варшава. В полската столица българските състезатели завоюваха за страната ни два медала - сребро на Анастасия Балабан и бронз на Лидия Брънчева. 

От федерацията допълниха, че подготовката на другите ни двама водещи състезатели Ивелина Илиева и Янислав Герчев върви по план. 

В момента българският отбор се подготвя усилено за Световното първенство в края на август в Токио. Година по-късно залата, на която ще се проведе шампионата на планетата, ще приеме и джудистите на Олимпийските игри.