Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското първенство по джудо за кадети във Варшава (Полша). 

Сребърен медал в полската столица завоюва Анастасия Балабан в категория до 44 кг., а бронзово отличие за България донесе Лидия Брънчева при 63-килограмовите. Само преди броени дни Балабан завърши втора и на Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку (Азербайджан) и добави още едно сребро към визитката си. 
 
Спортният министър поздрави двете медалистки за отличното представяне и им пожела още по-големи бъдещи успехи.
 
Председателят на Българската федерация по джудо Румен Стоилов благодари на министър Кралев за подкрепата и сподели, че е получил писмо от Европейския съюз по джудо, с което се дава правото на България да организира Европейското първенство за мъже и жени през 2022 година.
 
„Без подкрепата на премиера Бойко Борисов и Министерството на младежта и спорта това нямаше да бъде възможно“, заяви Стоилов.
 
През април тази година президентът на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик проведе срещи с премиера Борисов и министър Кралев, като на тях бе обсъдена именно кандидатурата на България за домакинство на Европейското първенство за мъже и жени.
 
На срещата в ММС присъства и треньорът на националния отбор по джудо за кадетки Василий Балабан, който също получи почетен пакет от спортния министър. Кралев и Балабан обсъдиха плана за подготовката на младите ни състезатели за Олимпийските игри в Париж през 2024.