Биатлонистът Красимир Анев, който постигна страхотен успех вчера, спечелвайки европейската титла на 20 километра, изненада с изказване след триумфа. Опитният състезател обяви, че може и да не продължи до следващата Олимпиада - Пекин 2022.

31-годишният самоковец даде откровено интервю в Минск-Раубичи (Беларус), след като се окичи със златния медал. Само титла липсваше в колекцията му от участията му в европейски първенства. Анев до момента имаше осем медала от шампионати на Стария континент. 

Попитан как ще коментира намерението на съперника му и голям приятел Антон Шипулин да се откаже, Краси обясни: "За мен беше изненада. Не очаквах такова решение от него точно сега. Хора сме, има емоции. Когато лошите емоции, негативните, са повече, се стига и до подобни решения. С Антон си говорихме, приятели сме. Аз му признах, че също не знам дали си струва да продължавам. Животът не е само биатлон. Желая му да е здрав и да се справи със следващите предизвикателства."  

Winbet - победата е емоция! (18+)

След това на българина беше зададен въпрос дали ще продължи с биатлона и мисли ли за Олимпиадата в Пекин 2022, на което самоковецът отговори: "Не, категорично. На сто процента. Имам малка дъщеричка, на която посвещавам победата (Карина е на година и половина - б.а.). Бих искал да бъда добър баща за нея. Един мъж е длъжен винаги да мисли на първо място за семейството си. Той трябва и да изкарва парите в него. Именно това бе причината да остана да се състезавам. Печеля нелошо от биатлона, ще опитам да го правя още година-две, защото в България не е лесно да изкарваш добри пари в друга сфера."

Попитан кой е най-популярният спортист в България, Анев категорично посочва Христо Стоичков. "Той беше мегазвезда, когато играеше в Барселона. Днес пък имаме много популярен тенисист - Григор Димитров. В страната ни са популярни бокс, борба", обяснява биатлонистът пред медиите в Беларус.

Цялото интервю: