36 часа бягане без прекъсване по пътека! Както вече стана ясно, това е поредното тежко предизвикателство, пред което ултрамаратонецът Краси Георгиев се изправя. Каузата е благотворителна - събиране на финансови средства за децата, победили рака. Парите ще бъдат използвани за покриване на разходи за участието им на световната олимпиада "Игри за победители" в Москва (световно състезание за деца, преборили рака). 

Стартът на "36 часа" ще бъде на 19 януари (петък). В 10 часа на тази дата в "Park Center Sofia" Георгиев започва първото в света непрекъснато бягане на пътека в рамките на 36 часа. 

Успоредно до Краси ще бъде разположена втора пътека, на която всеки желаещ ще може да бяга и също да подкрепи каузата. За 100 метра бягане всеки участник дарява по 1 лев. 

Седмица преди старта на изпитанието ултрамаратонецът отправи призив за помощ.

"Бягал съм на някои от най-тежките състезания в света - в джунгли, в пустини, дори в Долината на смъртта. Скоро обаче ще се изправя пред едно от най-големите предизвикателства в живота си и то няма да бъде на другия край на планетата, а тук - в Park Center Sofia. За да го осъществя ми е нужна вашата подкрепа. На 19 и 20 януари на партерния етаж на търговския център ще се опитам да поставя рекорд. Ще бягам в продължение на 36 часа по пътека. Целта обаче не е рекорда, а нещо много по-важно. Искам да помогнем на едни деца, на едни малки супергерои, да сбъднат мечтите си. Те са оздравели от тежки онкологични заболявания и сега спортуват активно. Искам да ги насърчим, да съберем средства за спортен лагер и участието им на голямо международно състезание. Затова, елате на 19-ти и 20-ти януари в Park Center Sofia и бягайте на пътеката до мен. За всеки пробяган километър ще се даряват минимум по 10 лв. Така ще направите нещо хубаво за себе си, ще ми помогнете да поставя рекорд, но и ще подадете ръка на децата, защото те са истинските герои в тази история. Очаквам ви!", сподели Краси Георгиев.