Точно в 10:00 часа днес ултрамаратонецът Краси Георгиев започна своето голямо предизвикателство - 36 часа бягане по пътека в "Park Center Sofia". В рамките на повече от две денонощия той възнамерява единствените му слизания от пътеката да бъдат за физиологични нужди и за кратка рехабилитация от специалист. По-голямата част от храненията и приемът на напитки също се правят в движение.

Основната цел на инициативата е набиране на средства за тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разходи за участието им на голямото международното състезание "Игри за победители" 2018 в Москва.    

В непосредствена близост до пътеката, на която бяга Краси Георгиев, е разположен и втори уред. Той е предназначен за всички желаещи да подкрепят него и неговата кауза. За целта за всеки пробягани 100 метра на пътеката посетителите ще даряват по поне 1 лв. в специални брандирани кутии на място. Достъпът до втората пътека за посетители е свободен от старта в 10 ч. сутринта до 22 ч. вечерта в петък. През съботния ден - от 10:30 ч. сутринта до очаквания финал в 22 ч. 

След първите 10 часа от предизвикателството Краси Георгиев е свежарка, изминавайки малко над 80 километра! Ултрамаратонецът сподели, че се чувства много добре и благодари на всички, които се включват. А желаещите да бягат рамо до рамо с него и да даряват за каузата наистина са много. Дистанциите, които изминават участници, са различни, както и възрастите им. Един от най-младите бегачи измина около 4 километра без прекъсване. 

Организаторите на събитието припомнят, че за участие в него няма възрастови ограничения. Няма и ограничение за минимална дистанция, което прави инициативата подходяща и за хора без опит в бягането.

Все повече са желаещите да подкрепят благородната кауза. Тази нощ Краси Георгиев ще се радва на подкрепата и на клуб "Бегач", откъдето обявиха, че ще дарят двойна сума.

"Предстои тежка петък вечер за членовете на "Бегач". От 23:00 в петък до 9:30 сутринта на събота ще подкрепяме (като бягаме) Краси Георгиев в неговия проект - 36 часа. Каквито пари съберат членовете с бягане, клуба ще ги удвои за каузата на събитието", информираха от "Бегач".

Освен на живо в "Park Center Sofia" (в работното време на търговския център), събитието може да се следи в реално време и онлайн - ТУК

Основни организатори на предизвикателството "36 часа" са агенция за дигитален маркетинг и PR "all6", "Roobar", сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" и Park Center Sofia. Сред основните партньори са куриерската компания "Ин Тайм -  UPS България", спортен клуб "Бегач", Questers, Wness TV, Fina Style, Running zone, Life Fitness, DRace и други.