Британецът Крис Фруум почти си осигури победата в Тур дьо Франс ден преди края на 100-тното издание на състезанието. Предпоследният 20-и етап беше спечелен от колумбиеца Найро Кинтана, който е специалист в изкачването.
 
Алберто Контадор, който преди началото на етапа беше втори в генералното класиране, изостана на 7:10 минути зад британеца, след като 10,3 км преди финала отстъпи на темпото, което беше зададено от Кинтана, Фруум и Хоаким Родригес.
 
Кинтана се откъсна 2 км преди финала и спечели първата си етапна победа в Тур дьо Франс при дебютното си участие в надпреварата. Ден преди края на Обиколката на Франция колумбиецът излезе втори в генералното класиране, на 5:03 минути зад Фруум.
 
В последният етап от Версай до Париж обикновено се изявяват спринтьорите. Редки са случаите, когато в последния ден от Тур дьо Франс е имало промяна във водачеството на генералното класиране. Фруум е на път да стане вторият британец, спечелил Обиколката на Франция, след като преди година триумфира сънародникът му Брадли Уигинс.