Българският професионален боксьор Кубрат Пулев, който успешно защити европейската и интерконтиненталната титла в тежка категория с нокаут срещу състезаващия се за Беларус руснак Александър Устинов, се прибра на родна земя. Пулев бе посрещнат на летище София от половинката си Андреа, много фенове и журналисти, пред които категорично заяви, че украинецът Владимир Кличко повече няма къде да му избяга и няма търпение да се срещне с него на ринга.

„Тази победа беше за България. Въпросът беше да не ме докосва изобщо, не мога да преценя дали е била по-трудна тази победа от тази над Димитренко. Имаше и удари, които понесох, но нямаше как. Важното е, че те не повлияха на мача. След това гледах да обърна внимание на българската публика, хората бяха дошли от Лондон, от Берлин. Трябваше да им обърна внимание, бяха много шумни, много силни и ме подкрепяха непрестанно, това бе голяма подкрепа за мен. Не съм бил разколебан дори за секунда, дори когато ме удари силно с дясното кроше. Бях максимално съсредоточен. Ще ви излъжа, ако кажа, че не е имало притеснение. Но притеснението бе в границите на нормалното, все пак имам опит зад гърба си, от 17 години съм боксьор. Ето, че стигам до върха в моята кариера, няма да спирам дотук“, бяха първите думи на Кубрат Пулев на летище София.

„Предстои може би още един мач, след което може би ще има и мач с Кличко, най-вероятно след януари. Не искам да се заричам, но той вече нито може да бяга, нито да се крие. Ще играе с Поветкин или с някой друг, след това с мен. Определено ще му е много трудно на Кличко с мен. Нека първо се реши кой ми е опонент, тогава ще се готвим. Ще тренирам в България още време. След като стане ясно кога ще е следващият ми мач, ще замина за Германия и ще се готвя там. Тази победа ще я посветя и на мен си, все пак толкова труд толкова години“, каза още българският боксьор.

„Вече съм се наредил до големите имена, дали ще се наредя до най-големите, ще разберете след няколко месеца. Трудно е, много е трудно да се организира мач у нас. Това е красив спорт и е много труден. Професионалният бокс повече ми пасва от аматьорския. От Федерацията ни ме отказаха да съм аматьор и да се мъча. И аз рискувах и се радвам, че успявам. Иначе се интересувам от това, което се случва с нашия бокс. Все пак брат ми е част от националния отбор. Тервел върви много добре по неговия път, той и Станка Златева отсрамиха българския спорт в Лондон. Ще видим докъде ще стигне. Мнението ми за българския спорт е оптимистично, държавата прави доста. Министърът си е на мястото, не е като предните“, завърши Пулев.