Европейският и интерконтинентален шампион по бокс Кубрат Пулев заяви, че не разбира защо българите не уважават родината си. Той призна, че е имало много недоброжелатели около него, но вече ги е отстранил.

“Не мога да разбера защо доста хора не зачитат българското. Бил съм в много страни, като Япония и Германия и съм видял, че ние сме по-хубава страна. Нека повече да уважаваме и обичаме родината си. Аз вярвам в младите хора и те са ми надеждата. Искам да призова хората да не се страхуват и ако са решили нещо, да го направят. Вече отдавна съм отстранил фалшивото отношение и съм заобиколен от хора, които са истински и приятни за мен.

Доста усетих фалшивото и ментето, и отдавна съм го отстранил. Не обръщам внимание на злобните и суетните хора, които могат само да завиждат. Абсолютно сам се грижа за образа и поведението ми в публичното пространство. Нямам Пиар или съветник. Винаги, когато съм бил в Германия ми е било мъчно за приятелите, близките и родината ми. Тогава съм се замислял, че имам здравето и свободата. Аз мисля, че това е най-важното", каза Кобрата пред БТВ.

Боксьорът сподели, че следващата му мечта е да завоюва световната титла и за него няма значение с кой от братята Кличко ще се бие.

„Повечето от мечтите ми са се сбъднали. Следващата ми е да спечеля световната титла и съм готов на всичко затова. Няма проблем да си бия, с който кажат - Владимир или Виталий не е проблем. За да стигнем до тука сме минали през много перипетии. Не само заради проблеми с жълти вестници. Знаете, че имах отказване от националния отбор, заради проблеми с федерацията. Приключих с аматьорския бокс и връщане назад няма. Много пъти са ме изкарвали черната овца, защото не мога да си мълча и винаги съм казвал това, което мисля.”