ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Тройният параолимпийски шампион Родерик Таунсънд-Робъртс беше оправдан по обвинения за употреба на допинг, благодарение на кучето си.

Американецът даде положителна проба за стимулатора на хормона на растежа капроморелин през ноември. По-късно обясни, че веществото е попаднало в организма му, след като е поставил инжекция на домашния си любимец.

Той запазил спринцовката, след като кучето му починало, а по-късно я използвал, за да приложи орално течна добавка с витамин D, препоръчана му от диетолог.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

"Таунсънд неволно е погълнал по невнимание остатъка от капроморелин, който е присъствал в спринцовката. Данните от публикувано проучване потвърждават, че изключително малки количества орално погълнат капроморелин могат да причинят положителен тест, съответстващ на минималните нива, открити в пробата на спортиста", се посочва в заключението.

Спортистът се състезава в лекоатлетическата категория T47, където е съперник на българина Михаил Христов. Той спечели златни медали в скока на дължина и скока на височина в Рио 2016 и скока на височина в Токио 2020.