Тенис легендата на Италия и шампион от „Ролан Гарос“ през 1976 година Адриано Паната обяви премиера на Великобритания Борис Джонсън за тотален кретен.

Бившият №4 в света последва треньора на Валери Божинов в Пескара Никола Легроталие и също разкритикува Джонсън във връзка с политиката му за борба с разпространението на коронавируса.

„Възможно е да няма световен авторитет, който да има смелостта да каже на Борис Джонсън, че е тотален кретен“, написа Паната.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Реакцията му идва по повод факта, че Джонсън не налага чак толкова строги мерки в борбата с COVID-19. Великобритания, за разлика от останалите страни, все още не въвежда извънредно положение. За момента баровете, ресторантите и културните институции на Острова остават отворени, въпреки нарастващия брой на заболели от коронавирус.

Премиерът Борис Джонсън разпореди единствено възрастните да бъдат изолирани, тъй като заразата удря най-вече тях. Фактът, че той не подхожда чак толкова сериозно към ситуацията очевидно е подразнил и Адриано Паната, който реагира остро. 

Шок! Лондон обяви, че очаква в UK до 20 000 умрели от COVID-19 като "добър резултат"

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!

Адриано Паната: