Оценката на Русия ни изненада всички. Това призна трикратната ни световна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова.

"Руският отбор е един силен, но имаше от гледна точка на правилата някои моменти, които могат да бъдат оспорени. Аз, като съдия, мога да го призная", заяви Гигова, която е член и на техническия комитет на Международната федерация по гимнастика коментира получената за първи път в историята оценка от 30.000 точки.

Тя беше присъдена на руския ансамбъл за изпълнението на съчетанието с 5 топки, като така "Сборная" спечели за пореден път световната титла в многобоя от шампионат на планетата. Руските гимнастички изиграха с много грешки композицията си с три обръча и два чифта бухалки и оценката от 30.000 точки компенсира изоставането в класирането и изкачи отбора на върха в подреждането.

"Аз мисля, че не трябва да мислим за медалите, а за това, което показаха момичетата. Невинаги медалите отразяват истинската слава, която носят на България. Това, което мен най-много ме впечатли, е тяхната психика. Те са невероятен отбор. Невероятни гимнастички, които рядко се създават. Адмирации и поклон пред труда на момичетата, на треньорите, на целия екип, на федерацията и на всички, които са съпричастни за невероятното им представяне", каза почетният президент на родната централа, относно представянето на българския ансамбъл и спечеления бронзов медал в многобоя.