Дребният бизнесмен и бивш световен шампион по самбо от Първомайци Ангел Ангелов е баща на 6-годишно момченце, което е последната жертва на педофил, излязъл два дни по-рано от затвора. 42-годишният мъж, който е бил спортист на Горна Оряховица и състезател на „Левски”, и съпругата му Илиана имат общо 7 деца, а последните са близнаци. Той има собствена фирма за строително-ремонтни и метални конструкции. Изкарва достатъчно пари, за да се чувства независим и жена му да е домакиня вкъщи.

Случката се разиграва на 26 август в ранния следобед край кметството в Първомайци, разказва вестник "Борба". Четири момченца, сред които 6-годишният Николай и 11-годишният му брат Дидо, си играят в парка и детския кът, както винаги през лятото. Изведнъж към тях се приближава възрастен мъж, насочва се конкретно към Ники. Човекът се обръща с милите думи „хубавец”, „сладур”, „дай да ти вдигна панталона”, „къде живееш”.

„Точно по това време бях в Поликраище, защото имам много обекти там. Обади ми се полицаят Стефан Стоев, който ми каза да се прибера, защото арестували мъж, който се гаврил с Ники. Не бях на себе си, не знам какво щях да му сторя, но съм безкрайно благодарен за бързата реакция на полицая, който веднага вика патрулка и арестуват angel_angelov.jpgпедофила. Прокурорката от Горна Оряховица Галя Николова го остави зад решетките. Нашето село е спокойно и никога не е имало такива проблеми. Този човек е непознат и е забелязан от една от жените по временната заетост, която се обадила на полицая. Четирите момченца бягали напред-назад от непознатия, но той бъркал в гащите на сина ми. Бесен съм, добре че не е пред очите ми!”, така започна пред "Борба" своя разказ Ангел Ангелов (вдясно).

След случката в Първомайци осъжданият три пъти за блудства начален учител Асен Кючуков пак попадна зад решетките. Посегателството над 6-годишното момченце сега се разследва от Окръжна прокуратура във Велико Търново, тъй като е в условията на опасен рецидив. Серийният педофил от Долна Оряховица излязъл на свобода на 24 август. Излежавал последната ефективна присъда от 3 години и 4 месеца за гавра с две момчета на 7 и 10 години в Пазарджик през 2010 година. В Първомайци мъжът ходил да търси удостоверение за наследници, защото май леля му била от това село.

Този понеделник Николай е тръгнал в първи клас в местното училище. Момченцето и останалите три деца са минали през психолог заради стреса.

„Синът ми Дидо учи в Спортното училище борба. По време на случката е завел децата пред магазина, за по-безопасно място и като най-голям. Мъжът продължил да нахалства и синът ми е защитил останалите. Нико обаче не разбира какво точно се е случило и защо някой чичко е бъркал в гащите му. Но първият учебен ден мина добре, без проблеми. Четирите момчета дадоха обяснения за случилото се, у дома идват от Агенцията за закрила на детето, защото ние като многодетно семейство сме обект на наблюдение и без това. Не знам какво ще се случи тепърва, но питам защо този човек с три присъди е на свобода, защо въобще е бил пуснат на свобода? Какво друго трябва да направи, след като е ясно, че е педофил?”, се гневи бащата.

Ангел се чуди как да защити сина си, защото децата се оказали по-жестоки от възрастните. „Ники, ти си падаш по педофили”, казвали други хлапета, които не са били тогава пред кметството и не са преживели ужаса на четирите момчета.

„Не мога да се боря с думите на децата, не искам нищо и от държавата, искам само този човек да не излиза от затвора и да не го изкарат сега луд! Сега се гаври с моето дете, утре ще го направи с друго.”

39-годишният Асен Кючуков е зад решетките и ще остане там до делото за гаврата с Ники. Повдигнато му е обвинение за блудство при опасен рецидив, направена е психиатрична експертиза, но човекът е вменяем. Той никога не е бил женен и има заболяване, заради което не може да има деца. Педагогът е бил в различни села в Търновска област, откъдето е гонен за физическо насилие, а не за блудство и заради изтичане на договора му. Според служебния му адвокат Росен Илиев от Горна Оряховица трябва да бъдат изготвени психиатричните експертизи на четирите деца от Първомайци, за да се разбере как те са възприели неговото поведение.

Според прокурора по делото от ВТОП Цани Попов случаят ще приключи в рамките на два месеца и срещу Кючуков ще бъде внесен обвинителен акт. Обвинението засега не е променено и си остава за блудство, но може да се промени и в хомосексуални действия с малолетен. По време на разпитите сега даскалът Кючуков казал, че искал само да запаши Ники, не искал да го опипва и да се гаври с него...