Пореден бой заформиха агитките на ЦСКА и “Левски”. Този път инцидентът станал след двубой по водна топка. Първото от 32 години насам Вечно дерби беше спечелено от “червените”, които очаквано разбиха възстановения след повече от три десетилетия млад тим на “Левски” с 16:5. Грозните сцени обаче се случили извън закрития басейн "Диана", където се проведе срещата.

Група от поне двайсетина фенове на "Левски" нападнали и пребили три момичета и едно момче, привърженици на ЦСКА. Левскарите били на самия мач, но впоследствие се изнесли и причакали “червените” фенове и ги нападнали.

“Бяхме се събрали и чакахме феновете на ЦСКА. Имаше един агент, който го видяхме. Усетихме го и той наистина яде шамари. След това мина една кола с пет души фенове на ЦСКА. Ние я подгонихме. Разбрахме, че агентът се е обадил на привържениците на ЦСКА. Всичко беше организирано. Те са разбрали, че сме много хора и избягаха", твърдят ултрасите на “Левски”, които потвърждават, че сред пострадалите има и момичета: “Да, имаше три жени и те скандираха “говеда”.

В края на миналата година фенове на ЦСКА нападнаха привърженици на "Левски" в автобус на столичния транспорт. Баталните сцени тогава се разиграха след демонстративен мач между "Левски" и отбор на феновете. В последните няколко месеца двете агитки се дебнат постоянно и се нападат, когато един от отборите има някакво спортно събитие./БЛИЦ