Лора Георгиева Данкова е на 15 години. Занимава се професионално със спортни танци от 7 годишна възраст. През 2007 г. започва да танцува с момче на нейната възраст и до месец юли 2013 г. пожънват много успехи - през 2009 година стават полуфиналисти на един от най-престижните турнири в Европа "German Open". Шест пъти ликуват като шампиони на България.
 
„При мен нещата се развиваха с такава динамика, че през месец август 2013 година, когато бях на 13 години, реших да продължа кариерата си с две години по-голям партньор, който беше полуфиналист на Световно първенство в своята възрастова група (юноши старша) и носител на много други отличия. Това е Николай Пламенов Колев, който е на 15 години”, разказва Лора пред БЛИЦ.
 Chuguna 1_2.jpg
„Бях наясно, че ме очаква усилена подготовка, много труд, много лишения, много амбиция и много хъс, за да продължа да се развивам в тази по-голяма възрастова група, в която всички са много по-напреднали и обиграни. Но това ме изпълваше с мотивация и желание да постигаме успехи и да покоряваме върховете както в България така и на Международната сцена”, добавя талантливата състезателка.
 
Не след дълго идва първия успех на новата двойка. На силния международен турнир в Белград, след много силна конкуренция от 52 двойки, нашите представители заемат първото място. След това Лора и Ники решават да се пуснат в още по-голямо предизвикателство – пробват се в още по-голяма възрастова група (до 18 години), където заемат трето място от 48 двойки.

„Това за нас беше голяма еуфория и подарък за нашите родители, които са неотлъчно до нас и ни подкрепят, както морално така и финансово. Повярвахме в себе си и продължихме напред”, добавя Лора.
 
До края на 2013 година те завоюват само първи места в тяхната група и в групата на Младежи. Едно от най- емблематичните събития е в австрийската столица Виена, където се класират на престижното трето място от 60 двойки от цяла Европа. Непосредствено след първата и втората двойки на Русия. Така 2013 година завършва с огромен успех за двамата.
 
През 2014 година, поради това, че партньорът на Лора вече е на 16 години и според правилника на Българска Федерация по Спортни танци, те танцуват само в групата на Младежи - възраст до 18 години.
 
„Много държа да отбележа, че представляваме един от най-добрите клубове в България - "ДЪГА-ТИЙМ" София под вещото ръководство на г-н Красимир Евтимов. Личен треньор ни е г-н Калоян Иванов, който е известен на широката публика като един от най-добрите треньори в България и е първи в любимия танцов формат "DANCING STARS", уточнява Лора.
 Chuguna 2_2.jpg
До края на 2014 година, благодарение на всичките си участия, както в България, така и в Европа, и всички спечелени призови места,  БФСТ ги определя като най-перспективна двойка. Освен всички купи, медали, грамоти и награди, Лора и Ники са отличени с Купа "Най-добрата двойка”,  Купа "Най-атрактивна двойка" и Спонсорската Купа "Ротари клуб".
В средите на спортните танци се говори, че двамата са прецедент за България с това динамично развитие.
 
„Знаем, че за да постигаме върхови резултати и постоянно да се развиваме, трябва да работим усилено, да се лишаваме от много неща на нашата възраст. Нужно е да бъдем постоянно подкрепени както морално така и финансово, за да продължим напред и нагоре. От Ямбол сме и когато се налага да бъдем в града, за да ходим на училище, се подготвяме сами в зала, предоставена ни от училището на Ники. През останалото време   тренираме в различни градове и клубове с г-н Калоян Иванов , затова постоянно пътуваме и се подготвяме за всеки един предстоящ турнир.
За да поддържаме ниво на световната сцена, се налага да пътуваме и в чужбина, за да участваме в многото тренировъчни лагери организирани от WDSF(Световна Федерация по Спортни танци), да работим непрекъснато със известни топ треньори от цял свят, което е свързано с много финанси. От голямо значение е и нашата визия на дансинга, която, за да се поддържа постоянно на световно ниво, е свързана също със съществен финансов ресурс, за който все още се грижат единствено и само нашите родители”, категорична е Лора.
 
През 2014 г. на държавно първенство двамата с Ники стават вицешампиони на България, което им предоставя възможност да участват на Световното първенство в Москва. В руската столица те представят България на едно много добро ниво.
 
С последния турнир за 2014 година в Марибор (Словения), на който пак са финалисти, по точковата система на WDSF заемат шесто място в Световната ранглиста. Това  отново е прецедент за спортните танци в България!
 
Поради заетите само първи места на всички турнири в България, където са взели участие, БФСТ ги награждава с отличието №1 двойка в Ранглистата на България по латиноамерикански танци. Това дава правото на Лора и Ники да участват на Европейското първенство през 2015г, което се проведе в град Кембрилс (Испания).
 
Там от 72 шампионски и вицешампионски двойки от цяла Европа българите финишират на престижното осмо място.
 
От началото на 2015 година двойката има участия на много български и международни турнири, където са отново само на призови места.
 Chuguna_3.jpg
В момента тече усилена подготовка за участието им в държавно първенство на 2 юли, където Лора и Ники се надяват да станат шампиони на България за 2015 г. по латиноамерикански танци в групата на Младежи.
 
Техните приятели и симпатизанти пък вярват, че двамата ще продължат в същия дух, защото, по всичко личи, са родени да бъдат победители...