Министърът на младежта и спорта Весела Лечева поздрави Лора Христова, която спечели два медала от eвропейското първенство по биатлон за младежи и девойки в Мадона (Латвия). 19-годишната Христова, родом от Троян, е сребърна медалистка в преследването и бронзова в спринта на 7,5 км. 

„Поздравявам Ви за успехите на Европейското първенство. Те показват, че в България расте поколение на талантливи биатлонисти, които могат да върнат спортната слава в този така атрактивен и конкурентен зимен спорт. 

Двата медала ще са сериозен стимул да продължите своята активна подготовка, за да може един ден да стигнете успехите на почетния председател на федерацията – олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска. Поздравявам и Вашите треньори, които посредством Вашите успехи, получават признание за положения труд“, написа министър Весела Лечева.

Лора Христова е родена в Троян на 23 април 2003 г. Възпитаничка е на троянския клуб по биатлон и стрелба Аякс. От 2018 г. е в националния отбор на България. Лора направи олимпийския си дебют на игрите в Пекин.

България има общо три медала от европейското първенство по биатлон за младежи и девойки в Мадона, след като Благой Тодев взе сребро в индивидуалната дисциплина на 15 километра.